Udruga Studio B - POZIV NA OKRUGLI STOL

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ provodi svoju prvu projektnu inicijativu „Probij zid šutnje“.

Logo Studio B

Inicijativa je podržana od strane Zaklade Solidarna, kroz natječaj „Drugotna na sav glas“.U sklopu provedbe ove incijative organiziramo OKRUGLI STOL koji će se održati5. travnja 2017. u prostoru restorana „Slavonski Biser“ u Novoj Gradiški.  Predviđeno trajanje okruglog stola je od 11.00 h do 14.00 h, uključujući i ručak.

Na okruglom stolu bit će predstavljeni rezultati istraživanja provedenog u Brodsko-posavskoj županiji, u periodu od prosinca 2016. do veljače 2017. godine. Istraživanje se bavilo problematikom nasilja nad ženama, te je uključilo 100 ispitanica.

Nakon predstavljanja rezultata uslijedit će rasprava, te na kraju ručak.

Ovim Vas putem pozivamo da prisustvujete okruglom stolu.

Molimo da Vaš dolazak potvrdite najkasnije do petka, 31.3.2017., putem e-maila. Naša adresa je Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

O inicijativi:

Ovom inicijativom želimo adresirati problem rodno uvjetovanog nasilja; specifično nasilja nad ženama u partnerskim/bračnim odnosima (obiteljsko nasilje).

Glavni cilj ove inicijative jest podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama i djevojkama uključujući obiteljsko nasilje. Želimo postići pozitivnu društvenu promjenu unutar lokalne zajednice usmjerenu mijenjanju i/ili revidiranju stavova pojedinaca o nasilju kao nečemu „privatnom“, odnosno unijeti tabuiziranu temu nasilja nad ženama u javni diskurs unutar zajednice.

Nikolina Jureković

Udruga Studio B