Osnovna škola Mato Lovrak obilježila Dan škole (foto)

Jučer  (31.ožujka 2017. godine)  novogradiška je Osnovna škola Mato Lovrak proslavila Dan škole.

Program obilježavanja započeo je u prijepodnevnim satima izložbom učeničkih radova i pregledom rada Škole u proteklim desetljećima.

U školskoj sportskoj dvorani učenici 5.-8. razreda sudjelovali su u međurazrednim natjecanjima u graničaru, a u večernjim je satima u kazališnoj dvorani Doma kulture održana svečana priredba, kruna rada učenika u izvannastavnim aktivnostima. 

Na pozornici su se izmjenjivali glazba, pjesma, ples i gluma. Kroz program pod nazivom Vodič kroz školski tjedan  izvođače je vodila učenica 8.a razreda Lara Ajduković Conjar, a nastupili su pjevački zbor škole pod vodstvom prof. Dragana Starivlaha, Školski tamburaški orkestar pod dirigentskom palicom učitelja Ivice Đikića, članice Plesnog studija Marine Mihelčić s koreografijom gospođe Nataše Ledić, učenici  Glazbenog odjela te mnoštvo mladih glumaca koje su za nastup pripremile učiteljice Željka Trlin i Ivana Franić Galik te profesorica hrvatskog jezika Irena Rakonić. Prepuno gledalište učenika, roditelja,učitelja, umirovljenih učitelja (koji se uvijek rado odazivaju pozivu da budu dio naših svečanosti) i uvaženih gostiju među kojima su bile i ravnateljice gradskih škola te dogradonačelnica Vesna Đapić, gromoglasni pljesak, smijeh i radost samo su dio svečanog ozračja.

Dan škole prigoda je u kojoj treba istaknuti i uspjehe naših učenika na brojnim županijskim natjecanjima u znanju i sportskim natjecanjima na kojima su uspješno sudjelovali  i predstavili rad škole u najboljem svjetlu. Najuspješniji učenici na županijskim natjecanjima u znanju u ovoj školskoj godini bili su: Jana Vidović i Tin Trobić (2. i 3.mjesto na Županijskom natjecanju iz informatike, mentor: Ivica Brlić), Marko Ivanišević (1.mjesto na Županijskom natjecanju iz kemije, mentor: Sanela Martinović), Anja Lasović i Dora Severinac (1. i 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, mentor: Irena Ruškan),  Vito Arić i Iva Češić (2. mjesto na Županijskom natjecanju iz matematike, mentorice: Tanja Špehar i Dijana Abrić), Karla Kolić (3. mjesto na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika, mentor: Nada Kovre), vjeronaučna ekipa 6.razreda (2.mjesto na Biskupijskoj vjeronaučnoj olimpijadi, mentor: Andrijana Petrović), Jakov Hotovec i Aryan Ghiassi (1.mjesto na Županijskom natjecanju iz tehničke kulture, trenutno na Državnoj smotri, mentor: Snježana Odobašić), Luka Prpić i Borna Franić ( međunarodno glazbeno natjecanje iz trube, 2.mjesto, mentor: Matija Šeremet), Pjevački zbor Glazbenog odjela (srebrna medalja, voditeljica Helena Heller), Andrija Magić (literarni rad predložen za Državnu smotru LIDRANO, mentor: Irena Rakonić). Iznimno smo ponosni na njihove uspjehe , kao i na uspjehe brojnih drugih učenika koji su nas na natjecanjima predstavljali.

Osnovna škola Mato Lovrak moderna je i suvremeno opremljena škola koja ide ukorak s vremenom i suvremenim zahtjevima obrazovanja, no prije svega škola u kojoj se njeguje rad učenika i učitelja, ali i duh zajedništva, uvijek, kako ističe ravnateljica Škole Vesna Lončar- Cindrić , pod krilaticom Kad se male i velike ruke slože, sve se može!

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner

AEM-logo-banner