"Putokaz za zdravi Grad II"

Projekt je pod čijim je nazivom udruga "Pozitiva" nastavila aktivnosti i sadržaje započete u prošloj godini, a vezane su za prevenciju ovisnosti ne samo u Mjesecu borbe protiv ovisnosti.

-Ovoga puta u fokusu je pomoć "pomagačima", dakle svima onima koji se bave radom s djecom i mladima i susreću s problematikom različitih oblika i vrsta ovisnosti- istaknula nam je Mira Linjaković, predsjednica udruge "Pozitiva".

U sklopu projekta 16. je studenoga u prostoru Gradskog društva Crvenog križa održana psihoedukacija na temu "Važnost mentalnog zdravlja u pomagačkim zanimanjima", a predavanje je održala prof. Ivana Tomić Pavlović, psihologinja u Psihijatrijskoj bolnici "Sv. Rafael" na Strmcu" i članica "Pozitive". 

Predstavnicima osnovnih i srednjih škola, Centra za socijalnu skrb, Opće bolnice, Zavoda za javno zdravstvo, Gradskog društva Crvenog križa, okupljenima na ovom predavanju, dobrodošlicu je poželjela magistra Ljiljana Lukačević i ujedno zahvalila ravantelju Gradskog i Županijskog Crvenog križa Franji Pavloviću na ustupljenom prostoru za predavanje, ali i suradničkom odazivu i u Mjesecu borbe protiv ovisnosti.

-Mjesec borbe protiv ovisnosti za nas sve koji se tijekom cijele godine bavimo prevencijom i problematikom ovisnosti nije ništa novo, ali u tom vremenu se ipak  intenzivnije bavimo različitim   sadržajima s kojima se od 2010. "Pozitiva" pridružuje i svima drugima u Gradu koji organiziraju nadasve korisne sadržaje. U sklopu toga je i ovo predavanje, a mi, tijekom ovogodišnjeg Mjeseca borbe protiv ovisnosti, imamo predviđen, na niz lokacija, info-pult s našim promidžbenim materijalom. U prosincu ćemo imati i jedan stručni skup u kojemu ćemo obuhvatiti i voditelje Školskih preventivnih programa, tako da mislim da ćemo stručnim edukacijama okupiti sve dionike i sudionike, koji na ovoj našoj lokalnoj razini rade na prevenciji-rekla je, među ostalim magistra Lukačević.

image

image

DSCN4554

DSCN4555

DSCN4561

DSCN4566

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner