Najmlađi i "Djed Božićnjak na dočeku Nove"

U organizaciji Gradske knjižnice Nova Gradiška i  pod pokroviteljstvom Grada 29. je prosinca u Društvenom domu "Sokol" upriličena vesela i vedra manifestacija namijenjena najmlađima i svima koji se djecom osjećaju.

Naslovljena je "Djed Božićnjak na dočeku Nove" i privukla je veliki broj djece koja su uživala u pjesmi, plesu, različitim dječjim igricama uz odgojiteljice Dječjeg vrtića, djelatnice knjižnice, animatorice Rođendaonice, Salon čarolija.

Pripremio je organizator i slatkiše, voće, napitke, a bilo je tu i fine tople čokolade. Djed Božićnjak i njegovi pomagači plesali su s djecom, fotografirali se i sve je prošlo u veselju. Djedici je pomogao i "čarobnjak" u liku zamjenika gradonačelnika Borislava Vidošića, koji je najmlađima i njihovim roditeljima u ime Grada uputio čestitke i najljepše želje za godinu koja je pred nama.

Ovoj su se manifestaciji pridružili i prijatelji projekta: Dječji vrtić NG, POU "Matija Antun Relković", Rođendaonica, OPG Ante Golemac, Salon čarolija.

Drugu godinu za redom manifestacija je zaključena čestitanjima Nove godine, plesanjem "vlakića" i zanimljivim vatrometom. Zasigurno su klinci i klinceze Nove Gradiške i novogradiškoga kraja prvi dočekali Novu 2018. godinu i to na vedrom tulumu za pamćenje.

Zadovoljstvo je na kraju manifestacije izrazila i inicijatorica projekta knjižničarka Renata Matijašević te istaknula, među ostalim, kako knjižnica i njezini djelatnici tijekom cijele godine organiziraju različite sadržaje za djecu, kako bi što kvalitetnije proveli slobodno vrijeme. Gradska knjižnica NG ponosi se i ove godine Poveljom za "Naj-akciju", a to je "Ljeto u knjižnici". Dodjelio im ju je Središnji odbor Akcije "Gradovi i općine-prijatelji djece Saveza Društava naša djeca".

Dječija Nova godina

-Od srca se zahvaljujem svima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji ovog projekta u Gradu-prijatelju djece. O djeci  i trebamo voditi najviše brige i učiniti sve da njihovo odrastanje bude zdravo i sretno jer ona su nam najvrijednija i naša su budućnost-naglasila je, između ostalog, u razgovoru Renata Matijašević.

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner