Održan 25. memorijalni malonogometni turnir Cvitković-Vukšić

U subotu 30. prosinca u organizaciji Malonogometnog kluba "UNITAS" Nova Gradiška održan je 25.-i Memorijalni malonogometni turnir Cvitković-Vukšić u spomen na Davorina Cvitkovića i Domagoja Vukšića.

Članove kluba, hrvatske branitelje koji su poginuli tog 30. prosinca 1991. godine. Pobjednik ovogodišnjeg turnira je ekipa NK "Posavca" iz Davora.

Kao i dosadašnjih godina, prije početka turnira sudionici i organizatori te predstavnici grada posjetili su vječna počivališta naših heroja na Gradskom groblju, a potom polaganjem vijenaca, cvijeća i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja poginulim, umrlim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, odali počast.

Turnir je održan u školsko-sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole, a sudjelovale su ekipe pionira NK "Sloga" NG, "Budućnost" Rešetari, "Posavac" Davor, "Sloboda" Gornji Bogićevci, potom i veterani - malonogometne ekipe 70-te  i "Toro Contra".

I službeno otvorenje, s obzirom na četvrt stoljeća ovog Memorijalnog malonogometnog turnira, bilo je vrlo svečano. Himnu Lijepa naša otpjevao je a capella Novogradiščanin, već svjetski poznati tenor, Matej Predojević-Petrić. Uslijedila je minuta šutnje za sve poginule hrvatske vitezove, a potom je pozdravne riječi svim sudionicima uputio Milivoj Žakula -Lobo predsjednik Malonogometnog kluba "UNITAS" i vidno emotivno dirnut zahvalio svima koji su pomogli organizaciju turnira, kao i gostima, koji su stigli iz Vukovara- predstavnicima Udruge dragovoljaca HOS-a grada Vukovara, predsjedniku Tomislavu Kovaču i dopredsjedniku Ivici Jurčanu (domaćin im je bio i Alen Glavaš).

Na turniru su bili i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i koordinator za braniteljske udruge grada Vlatko Greiner, a kasnije se pridružio i gradonačelnik.  Pehare je, kao i Zahvalnice i Priznanja sudionicima, ali i svima koji su sve ove godine odigrali značajnu ulogu za kontinuitet održavanja turnira, uručila Vanja Cvitković Kotorac, kćerka poginulog hrvatskog branitelja Davorina Cvitkovića.

Pobjednik turnira je NK "Posavac" Davor, drugo mjesto zauzeo je NK "Sloga" NG, treće mjesto zauzela je ekipa "Budućnosti" iz Rešetara, a četvrto ekipa NK "Sobode" iz Gornjih Bogićevaca.

Turnir Cvitković-Vukšić 2017.

Zahvalnice su za nesebičnu pomoć pri organizaciji i za višegodišnju suradnju dodijeljene prof. Aleksandru Joviću, posmrtno Ivi Petranoviću, utemeljitelju Memorijala, Rukometnim veteranima Nova Gradiška, Siniši Bukarica te Zdenku Mergedušu, koji je turnir i sudio 21. godinu, kao i Gradu Nova Gradiška, primio ju je gradonačelnik Vinko Grgić, županiji Brodsko-posavskoj, Savezu sportova NG, primio ju je predsjednik Borislav Vidošić te Nogometnoj školi NK "Sloge".

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner