Percy Sledge 1940 –2015

Percy Sledge Tyrone, poznati pjevač R&B- a, soula, gospela i tradicionalnog pop- a, preminuo je 14. travnja ove godine u 75. godini života.

Svoj najveći uspjeh stekao je kasnih 1960-ih i ranih 1970-ih s nizom emocionalnih soul pjesama. „Kada čovjek voli ženu“ (When a man loves a woman), je bila prva pjesma koju je Percy objavio pod ugovorom, a objavljena je u ožujku 1966. Inspiracija za pjesmu je došla kada ga je ostavila njegova djevojka zbog manekenske karijere. Pjesma je postala broj jedan u SAD-u, a uskoro je postala i međunarodni hit. Također je bila i prva zlatna ploča izdana od strane Atlnatic Records-a. U kasnijim godinama svoje karijere dobiva nagradu Rhythm and Blues Foundation's Career Achievement. Također je primljen i u Rock & Roll Hall of Fame 2005. godine.
Sledge je bio oženjen dva puta. Imao je dvanaestero djece. Od kojih su dvoje postali pjevači i nastavili stopama svoga oca. Pamtit ćemo ga po jedinstvenom vokalu i kao jednog od najboljih soul glazbenika prošlog stoljeća. 7

Od 14:00 sati emitiramo hitove velikog Percy Sledge  u programu UNITAS Webradija