Tjedan Europe u organizaciji srednjih škola i Udruge „Pozitiva“

I ove godine Udruga“Pozitiva“ obilježava tjedan Europe u našem gradu. Prošle godine je to bilo projektom „Pozitivno u Europu“, a ove godine „Europsko-hrvatsko za mlade“

Projekt će biti realiziran uz sufinanciranje Ureda za razvoj i EU integracije Slavonski Brod i bit će dio županijskog obilježavanja Europskog tjedna.

Ove godine u aktivnostima će nam se pridružiti Elektrotehnička i ekonomska škola , Industrijsko-obrtnička škola, Gimnazija Nova Gradiška, ali i sve osnovne škole koje gravitiraju gradu.

Tjedan započinjemo kreativnom radionicom na kojoj će srednjoškolci izrađivati promotivne rekvizita za biciklijadu i materijale za Dan otvorenih vrata.

5.05. 2015. planiramo biciklijadu koja kreće u 10:00 sati  iz dvorišta Elektrotehničke i ekonomske škole i idemo u smjeru Industrijskog parka. Zaustavit ćemo se ispred Europa direkta i tamo zajedno s njihovim zaposlenicima realizirati okrugli stol na temu“Neformalni oblici obrazovanja u EU“ Nakon toga se vraćamo u školu.

7.05.2015. organiziramo Dan otvorenih vrata u sve tri naše srednje škole i pozivamo sve zainteresirane učenike osmih razreda i njihove nastavnike da nas posjete u vremenu od 10:00-13:30 sati. Škole će se potruditi pokazati učenicima mogućnosti koje im se pružaju pri izboru zanimanja i nastavku školovanja. Također će im pokazati kako smo svojim radom povezani sa europom kroz Erasmus+ i druge oblike usavršavanja i osposobljavanja za birano zanimanje.

8.05.2015. mladi u našem gradu pokazat će kreativnost u glazbenim vodama organiziranjem koncerta „Europsko-hrvatsko za mlade“ koji će biti na ljetnoj pozornici točno u podne. Pozvani su svi mladi koji žele pokazati svoj glazbeni talent.

Ovom manifestacijom zaokružit ćemo obilježavanje Tjedna Europe i početi s pripremama za iduću godinu.

Na sva događanja pozivamo naše sugrađane, učenike, roditelje i sve one koji žele s nama obilježiti ovaj tjedan.

                                                                       U ime organizatora i partnera u organizaciji ovih događanja : Udruge“Pozitiva“, Elektrotehničke i ekonomske škole, Industrijsko-obrtničke škole, Gimnazije Nova Gradiška,

                                                                                              Predsjednica Udruge“Pozitiva“

                                                                                              Mira Linjaković,prof.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner