8. međunarodni turnir rukometnih veterana "Ivo Petranović"-festival rukometa i susret prijatelja

Tradicionalni turnir rukometnih veterana ove je godine održan 26. i 27. siječnja u školsko-sportskoj dvorani ETŠ i ekonomske škole, a sudjelovao je rekordan broj ekipa koje su nam stigle iz Makedonije, Srbije, BIH i Hrvatske.

-Ove godine na turniru je igralo 6 novih ekipa, pa, iako je zanimanje doista bilo veliko i prijava puno, zbog kapaciteta kojima raspolažemo morali smo limitirati njihov broj, tako da su sudjelovali 12 muških i 8  ženskih ekipa iz cijele naše regije.

Neke od novih ekipa su iz Goražda, Tuzle, Travnika, a što se tiče ženskih ekipa stigle su i iz Sombora te Dubice. Po prvi puta je na našem turniru zaigrala i jedna od boljih ekipa u Premijer ligi, ekipa iz Varaždina i siguran sam, osvježila naš turnir, a tu je svakako i i ekipa iz Bjelovara, koja je sinonim tradicije rukometa i institucija hrvatskog rukometa-rekao nam je Goran Matijević, u ime organizatora Udruge rukometnih veterana Nova Gradiška i čovjek koji je inicirao i pokrenuo ovaj turnir i sam vrstan rukometaš koji je nekada igrao u prvoj ligi, sada trener kadeta, sudac i pokretač Škole rukometa.

Poseban gost na otvorenju bio je Nikša Kaleb, bivši hrvatski rukometni reprezentativac koji je uz pozdravnu riječ i poželio mnogo sportske sreće sudionicima turnira. Po tom je gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić uz pozdravne rijeći turnir i službeno otvorio.

U velikoj organizaciji koju je zahtjevao ovaj turnir sudjelovali su mnogi ljubitelji rukometa i sve do jednog člana Udruge rukometnih veterana, pokrovitelj je bio Grad NG i TZ grada. Dostojno smo dočekali  300 sudionika, koji su se dva dana družili s nama, igrali i promovirati rukomet, ali bili i gosti našega lijepoga Grada.

-Nadam se da će i naši mlađi dečki nastaviti ovu priču jer je doista velika stvar u današnje vrijeme okupiti ovoliki broj ekipa s ovoliko sudionika iz regije. Sport nema granica, kod nas nema nacionalnosti, boja, a na ovakav način promoviramo i sebe i svoju ljudskost, a i ono sportsko što je u nama. Mi se svi tu osjećamo opušteno što i jest moto jednog turnira. U svakom sportu je važno i da svaka ekipa ljudi koja se druži prenosi to i na slijedeće generacije. Mi i jesmo osnovali ove vetrane s idejom da se prijateljstvo proširi između rukometnih klubova, da djeca nastave našim putem i da se druže, da se posjećuju na cijelom ovom prostoru bivše države. Na kraju krajeva svrha svega ovoga i jesu djeca, a mislim da smo dijelom to i postigli-rekao nam je Goran Matijević, uoči ovogodišnjeg turnira rukometnih veterana "Ivo Petranović".

Promociji rukometa, ali i Nove Gradiške, kao grada koji nastavlja s ovom sportskom tradicijom, doprinijele su slijedeće ekipe:

MUŠKARCI: VRK Republika Makedonija, Novi Sad 021, VRK Goražde, VRK  "Sloboda"Tuzla, VRK "Borac" Travnik, VRK Srednjoškolac-Novi Grad, VRK Varaždin, VRK Bjelovar, VRK "Nexe" Našice, VRK Staro Petrovo Selo,VRK Slavonski Brod, RV Nova Gradiška.

ŽENE: Gevgelija, Republika Makedonija, Frajle-Internacionale, ŽVRK Slavonski Brod,  ŽVRK Osijek, ŽVRK "Slavonka", ŽVRK Knežopoljka- Kozarska Dubica,ŽVRK Sombor, ŽVRK Kočevje-Gorica, ŽVRK Novi Sad.

Na završnoj večeri u hotelu "Kralj Tomislav" program je, kao i turnir voditeljski odlično "odradio" Vlatko Greiner.

Vinko Grgić, gradonačelnik i jedan od osnivača Udruge rukometnih veterana NG, njegova zamjenica Ivana Trupina, Ljiljana Zdunić, predsjednica ŽVRK "Slavonka" NG i Goran Matijević Udruga rukometnih veterana NG,Dinka Matijević, direktorica TZGNG,uručili su Zahvalnice i nagrade.

Rezultati ŽENE: 1. Slavonski Brod, 2. Sombor, 3. Knežopoljka, Kozarska Dubica

Najbolja golmanica: Olivera Stanić, Sombor; 

Najbolji strijelac: Zvezdana Popović, Sombor

Rezultati MUŠKARCI: 1. VRK Bjelovar, 2. VRK "Varteks" Varaždin; 3. VRK "Borac" Travnik

Najbolji golman: Mario Larić, Bjelovar.

Najbolji strijelac:Vladimir Malnar, Varaždin.

Zahvalnice su uručene i glavnim pokroviteljima Gradu Nova Gradiška i Turističkoj zajednici NG.

 8.IN MEMORIAM

Goran Matijević zahavlio je i Savezu športova grada NG na potpori svih ovih godina, a Zahvalnicu je u njihovo ime primio Vlatko Greiner. Matijević je posebno zahvalio i uručio specijalnu Zahvalnicu čovjeku, koji nas, kako je rekao, svaki puta prati, a primio ju je počasni predsjednik RV NG Marin Tomić.

Uručujući nagrade gradonačelnik Vinko Grgić, među ostalim je naglasio:" Mi Slavonci smo nadaleko poznati po gostoprimstvu, odličnom jelu i piću. Iako su rezultati važni, pravi smisao je upravo u ovom druženju, da smo svi zajedno i da se veselimo, da ponesete lijepe dojmove i slijedeće godine ponovno nam se vratite, jer mi ne mislimo stati, mislimo biti još bolji".

Zahvaljujući svim sudionicima istaknuo je posebno ekipu iz Republike Makedonije za koju Grad Novu Gradišku veže veliko prijateljstvo, a kako je gradonačelnik naglasio i više od toga te uručio posebnu nagradu trojici igrača iz Makedonije, a to su Vančo Kuzmanov, Pepi Manaskov i Srećko Gjergijevski.

Gosti iz Makedonije čestitali su na organizaciji turnira, poklonu i iznimnom gostoprimstvu.

- Rukometni veterani nam popune sve smještajne kapacitete u gradu tijekom turnira i na tome smo također zahvalni- istaknula je Dinka Matijević, direktorica TZ i također uručila posebnu nagradu za "naj gost a", a to je Zoran Kuzmanovski, koji je od prvoga dana sudionik turnira i, kako je naglasila, izvrsno zabavlja i goste.

Ljiljana Zdunić, predsjendica "Slavonke" pozdravila je i zahavalila svima  na sudjelovanju sa željom da iz Nove Gradiške ponesu drage uspomene, a potom su poklone uručili svim ekipama.

Po prvi puta utakmice međunarodnog turnira rukometnih veterana "Ivo Petranović" prenošen je videom u živo i to zahvaljujući Građanskoj inicijativi NG-Buntovnici Nakladniku UNITAS WebRadija.

A po prvi puta u cijeloj ovoj lijepoj rukometnoj, sportskoj i prijateljskoj priči sudjelovala je i ekipa ETŠ i ekonomske škole, koja je dio projekta "Školski radio".

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner