Tradicionalna izložba Likovne sekcije "Duga" u NG glazbeno ljeto

I u sklopu 22. NG glazbenog ljeta, Likovna sekcija "Duga", novogradiške Udruge stvaratelja u kulturi upriličila je Likovnu izložbu kao doprinos sadržajima ove nadaleko poznate manifestacije.

 

Uz riječi dobrodošlice okupljenima je o Udruzi, kao i radu vrijednih članova te sudjelovanju na brojnim događajima izvan našega kraja, govorila predsjednica Zdravka Džimeg.

Uz osvrt na radove slikara-amatera, među ostalim je istaknula,u kako kritike, koje su, vjeruju, dobronamjerne, svakog slikara potiču da se razvija.  - Već 18 godina okupljamo se radi druženja i razvijanja likovne forme u slobodi oblikovanja i likovnog izražavanja-naglasila je Džimbeg.

Na ovogodišnjoj Likovnoj izložbi izloženo je 40 slika i crteža, kao i 5 skulptura, a radove potpisuje 18 slikara i jedan kipar. To su:  Zdrvaka Džimbeg, Vesna Dumičić, Alojz Cidnrić,Katarina Čanić, Mladen Funes, Ivan Jelančić, Evica Kraljić, Antun Kao (kipar), Blažena Matijašević, Irena Pavlović, Dominik Poletto, Štefica Sigurnjak, Ljubica Talan, Marija Valentić, Gordana Kangrga i tri nova člana- Tomislava Juranović, Goranka Rastić-Letić i Ivana Horvat. Slike su rađene tehnikama pastela, akvarela, ulja, a prisutna je i kombinirana tehnika.

Što se tiče aktivnosti Likovne sekcije "Duga", Zdravka Džimbeg je iskatnula kako je tijekom ove godine Udruga postavila izložbu "U susret proljeću, potom izložbu minijatura, u lipnju su, zajedno sa slikarima-amaterima iz 18 zemalja,  sudjelovali sa 22 rada na 4. Međunarodnoj izložbi minijatura, koju organiziraju likovni stvaratelji okupljeni u udrugu "Moslavački štrk". Uslijedila je Likovna izložba koju je za njih organizirala Hrvatska paneurospka unija  u Zagrebu od 25. svibnja do 15. lipnja i tada su bile izložene 32 slike 12 autora. Otvorila ju je prof. Nevenka Nekić, koja je zajedno s Mislavom Ježićem autorica pratećeg kataloga, a oboje su se vrlo pohvalno izrazili o njihovim radovima.

Zahvalila je Zdravka Džimbeg na potpori Gradu Nova Gradiška, kao i obitelji Sremac, koja im je, kako je naglasila i ovoga puta ustupila prostor za izložbu u Ulici slavonskih graničara neposredno uz Trg kralja Tomislava.

Izložbu je otvorila dr. Ljepša Rakas Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća grada Nova Gradiška i među ostalim rekla kako se Grad ponosi ovom Udrugom, čiji vrijedni članovi godinama, strpljivo i kontinuirano promiču kulturu i ime grada i u drugim hrvatskim krajevima. - Grad će i dalje prema svojim mogućnostima pomagati vaš rad, a i ovoga ljeta sva događanja, potvrđuju kako Nova Gradiška može stati uz bok i velikim sredinama po kulturnim sadržajima, koje nudi upravo zahvaljujući  i Udrugama kao što je vaša- naglasila je dr. Rakas-Vujčić.

DSCN1183

DSCN1185

DSCN1189

DSCN1190

DSCN1192

DSCN1193

DSCN1202

DSCN1203

DSCN1206

DSCN1207

DSCN1208

DSCN1212

DSCN1216

DSCN1218

DSCN1220

DSCN1224
 

Otvorenje izložbe oplemenili su i pjesnici-članovi Udruge stvaratelja u kulturi grada NG, a vlastite stihove interpretirali su: Evica Kraljić, Stjepan Adžić, Blažena Matijašević, Katarina Čanić, Ljubica Talan.

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner

AEM-logo-banner