XX. Rešetarački susreti pjesnika u Rešetarima 16. rujna

Zahvaljujući organizatorima Književno likovnom društvu "Rešetari" i ovoga 16. i 17. rujna  Rešetari će biti centar svijeta.

20 susreti

Materinska hrvatska riječ okupit će brojne pjesnike sa svih kontinenata koji su taj svoj  dragi jezik, pišući, čitajući i govoreći ga, očuvali živim. I ove godine, zahvaljujući vjernom donatoru Antunu Kikašu iz Toronta, i stihovi mladih pjesnika  iz Rumunjske, Makedonije, Slovenije, Nove Gradiške, Rešetara, Adžamovaca, Lipovljana i Donje Voće ostat će zabilježeni u X. Zborniku mladih pjesnika, a bit će upriličen i Susret s hrvatskim pjesnicima izvan Hrvatske.

Upravo tim događajem u 11 sati će u subotu 16. rujna i početi ovogodišnji, jubilarni XX. Rešetarački susreti pjesnika.

Od 15 sati uslijedit će promocija XX. zbornika pjesama Rešetaračkog susreta pjesnika u prostoru KUD-a Rešetari.

Od 16 sati predviđen je prijam kod  Zlatka Age, načelnika općine Rešetari.

Od 17 sati predviđeno je otvorenje  Likovne izložbe Vesne i Radomira Dumičića u Galeriji "Petrović", a od 18 i 30 u Vatrogasnom domu uslijedit će službeno otvorenje ove vrijedne manifestacije na kojoj će pjesnici čitai svoje stihove.

U nedjelju, 17. rujna u 9 sati bit će Okrugli stol s temom "Kako nastaje pjesma", a vodit će ga  mr. sc. Ivan Slišurić, književnik.

U 10 sati sudionici XX. Rešetaračkih susreta pjesnika bit će nazočni svetoj misi u župnoj crkvi Krista Kralja, poslije koje će tradicionalno čitati svoje stihove.

Sve završava u 13 sati zajedničkim ručkom i ispraćajem gostiju te istodobno pripremamam za Rešetaračke susrete pjesnika slijedeće godine.                           

                             

Napominjemo kako će u subotu 16. rujna UNITAS WebRadio NG prenosti uživo XX. Rešetaračke susrete pjesnika 


20. REŠETARAČKI SUSRET PJESNIKA by UnitasNG

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner

AEM-logo-banner