Najava albuma inspiriranog romanom Kraljevstvo nade

Eric Johansson uz promociju svog novog fantasy romana predstavljat će i album koji je nastao u suradnji s američkim bendom Preludium Fury .

Čitav album Kingdom of Hope inspiriran je knjigom našeg osječkog književnika, a kako je uopće došlo do suradnje i o čemu se radi, razgovarali smo s Leontinom Čapom Milenićem: 

NGB: Kraljevstvo nade je tvoja nedavno izdana knjiga, možeš li nam reći kad je ,,oživjela'' i kakve su reakcije čitatelja?

Kraljevstvo nade je svakako moja najsloženija i meni osobno najkvalitetnija autorska knjiga na kojoj sam uz određene prekide radio punih sedam godina sve dok nije objavljena 2020. godine u izdanju renomiranog hrvatskog izdavača za fantastiku, Hangara 7 iz Zagreba kojem se ovom prilikom još jednom zahvaljujem na ukazanoj prilici, velikoj potpori i vjeri u mene i moju viziju romana.

Nakon izlaska knjige, reakcije čitatelja su bile mahom pozitivne te sam dobio mnogo iznimno lijepih riječi, podrške i pohvala, zbog čega sam jako sretan i veoma sam im zahvalan na tome kao i svima koji su knjigu kupili ili posudili u knjižnici i pružili joj šansu.

Također me veoma veseli informacija da se Kraljevstvo nade već sedam tjedana nalazi na rang listi Top 20 hrvatskih romana koju već godinama redovito i ažurno vodi web blog Hrvatska.Roman, a preporučeno je i na web stranici Prijedlog za dobru knjigu te predstavljeno na Slavonskom radiju, web portalima Osijek031, Autostoperskom vodiču kroz fantastiku i Hronikama Helma te naravno na N.G. Buntovnici, još dok je bilo u rukopisu :)

NGB: Kakav je to roman?

Kraljevstvo nade je humoristični fantasy roman, ili da budem još precizniji, humoristična posveta žanru mača i magije inspirirana Conanom, Gospodarom prstenova, Narnijom, Amberom, grčkim i nordijskim mitovima te ujedno hommage velikanima fantasy žanra poput Roberta E. Howarda, J.R. R. Tolkiena, C. S. Lewisa, Rogera Zelaznyja i Terryja Pratchetta.

Također je inspirirano nordijskim i grčkim mitovima te kultnim filmovima mača i magije iz kao što su Conan The Barbarian, Lord of the Rings, Deathstalker, Excalibur, Willow, The Barbarians...

O čemu se radi u romanu? U mističnom kraljevstvu Windir, uz pomoć demona ludila Thanathosa, pokvareni čarobnjak Angus Mord poznatiji i kao Prekrasni Gospodar je pobio cijelu kraljevsku obitelj te zasjeo na tron i započeo nemilosrdnu vladavinu terora. Bivši general windirske vojske, vilenjak Bjorn, zajedno sa svojim pristašama uspio se skloniti daleko od Mordovih očiju u mjesto zvano Zabranjena šuma gdje već dulje vrijeme planiraju pobunu. Bjorn je jedne noći u snu dobio poruku da se jedini preživjeli pripadnik windirske kraljevske obitelji nalazi skriven u svijetu ljudi, Midgardu, u drugoj dimenziji, pod imenom Wilhelm.

Vilenjak ga odluči potražiti te nagovoriti za pomoć, kako bi zajedno organizirali otpor i uz pomoć brojnih prijatelja, ratnika i saveznika različitih vrsta, kao što su vile, vještice, gnomovi, čarobnjaci, orci pa čak i Andromaha, kraljica susjednog kraljevstva Wiganda, krenuli u krvavi pothvat za krunom, pun najvećih smrtonosnih opasnosti koje vode do prijestolnice Windira i gdje ih Prekrasni Gospodar čeka spreman za posljednju odlučujuću bitku koja će odlučiti tko će biti jedini zakoniti vladar kraljevstva nade.        

NGB:Imao si već neke promocije dosada, gdje planiraš još promovirati knjigu?

Knjiga je nedavno uspješno predstavljena na fenomenalnoj promociji u knjižari "Nova" u Osijeku, a slijedeće promocije će biti u listopadu u Osijeku, u prostorijama Društva ljubitelja književnosti "Littera", te nadam se i u Klubu Titan Atlas na predivnoj konvenciji fantastike Olympos, te u Zagrebu, na najvećoj hrvatskoj konvenciji fantastike, SFeraKon, a također i na Interliberu. A planiraju se svakako promocije u gradskoj knjižnici u Novoj Gradiški (gdje sam već imao zaista predivnu promociju mog prethodnog romana Izlet smrti) i Vukovaru, a iduće godine u Vinkovcima, Koprivnici i Sisku. Također, obavijesti o romanu, mojim promocijama, pisanju i djelovanju možete pratiti na mojim službenim Facebook stranicama :

Eric Johansson - Fantasy Writer

https://www.facebook.com/ericjohanssonwriter/

Kraljevstvo Nade - Fantasy Novel

https://www.facebook.com/kraljevstvonade/

NGB: Koliko je korona poremetila planove i znaš li kako je sve djelovalo na ostale iz književnih krugova?

Korona je definitivno uvelike poremetila planove kako meni, tako i brojnim piscima i izdavačima i što se tiče objavljivanja knjiga, tako i prodaje i promocija. Kada je Kraljevstvo izašlo prvotni plan je bio predstaviti ga isti mjesec u Osijeku i Zagrebu, no zbog otežane epidemiološke situacije to smo morali odgoditi na neko vrijeme te je jedina promocija knjige bila ona virtualna, sve dok nedavno roman konačno nije doživio svoju svečanu premijeru u Osijeku, a u Zagrebu ona tek slijedi.

NGB: Uz ovaj roman možemo povezati i glazbeno izdanje inspirirano tvojim književnim djelom. O čemu se zapravo radi?                                      

Kraljevstvo nade dobit će vrlo brzo i svoje glazbeno izdanje u obliku konceptualnog metal albuma naziva Kingdom of Hope (prvog od najmanje dva planirana) na kojem će se nalaziti oko petnaest pjesama, što instrumentalnih što otpjevanih na engleskom jeziku, inspiriranih romanom. Naime, fenomenalni američki power metal bend Preludium Fury, predvođen multitalentiranim glazbenikom Jasonom Hallom. Jason osim što pjeva u bendu, također piše tekstove, svira sve instrumente, te snima, producira i miksa sve pjesme. Ideja o snimanju metal albuma inspiriranog Kraljevstvom nade kuhala se već neko vrijeme, no definitivna odluka je pala nakon što se Jason oduševio pročitanom engleskom verzijom romana koji će uskoro ove godine izaći na Amazonu, a kojeg je s hrvatskog majstorski sjajna hrvatska fantasy književnica Barbara Mišković.

Za naslovnicu albuma kao i novi logo benda će se pobrinuti genijalni srpski umjetnik svjetskog glasa, Dušan Marković koji svojim majstorskim naslovnicama na temu fantastike i horora uljepšava brojna djela globalno poznatih metal bendova i pisaca. Budući da album financiramo sami, dakle sve ide iz našeg vlastitog džepa, prošli mjesec smo pokrenuli crowdfounding kampanju za financiranje albuma, na koju se odazvao velik broj dragih prijatelja, čitatelja, pisaca i umjetnika iz Hrvatske, Srbije, Irske, Rusije, SAD-a i Filipina, pri čemu se svakome od njih od srca zahvaljujem na svesrdnoj pomoći!

NGB: Kako je došlo do suradnje s bendom Preludium Fury? 

Budući da sam gotovo cijeli život veliki fan rocka i metala, na preporuku prijatelja Denisa na netu sam otkrio glazbu američkog power metal benda Preludium Fury koja me oduševila, kako pjesmama, tako i maestralnom gitarističkom izvedbom i eksplozivnim brzim riffovima, te sam se javio preko Facebooka mastermindu benda, Jasonu, s kojim sam uskoro postao dobar prijatelj te smo s vremenom uspostavili i glazbeno-tekstualnu suradnju koja će se, siguran sam, uspješno nastaviti godinama, kao i naše prijateljstvo.

NGB: Na albumu gostuješ i sam, hoćeš li sada krenuti i u glazbene vode? 

Na albumu Kingdom of Hope sam u većini pjesama tekstopisac ili jedan od tekstopisaca, a također gostujem kao vokalist na nekoliko pjesama, a nedavno sam postao i službeno jedan od pjevača benda, na čemu se zaista neizmjerno zahvaljujem Jasonu, čovjeku zaista nepresušne kreacije i talenta, ali također i neizmjerno velikog prijateljskog srca. Iako sam se od malih nogu amaterski bavio pjevanjem i stvaranjem pjesama za svoju dušu, a prvu pjesmu snimio u srednjoj školi, te od tada održao nekoliko, nazovimo ih tako, "koncerata", tek je suradnja s bendom Preludium Fury pokrenula moj pravi službeni ulazak u glazbene vode, a imam već duže vrijeme ideju da zajedno s prijateljem Lukom u Osijeku pokrenem jedan domaći folk/black metal bend. Vidjet ćemo što će nam budućnost donijeti u vezi toga.

NGB: Kad možemo očekivati album i gdje ga možemo nabaviti? 

Album izlazi početkom listopada i bit će dostupan u digitalnom formatu na svim većim glazbenim platformama i servisima kao što su Spotify, Amazon, Deezer i Youtube, a u planu je također i fizičko CD izdanje koje će se prodavati zajedno s romanom na budućim autorskim promocijama knjige ili će se moći nabaviti preko moje autorske Facebook stranice ili Facebook stranice benda Preludium Fury :

https://www.facebook.com/people/Preludium-Fury/100010196732518

Hvala vam puno na razgovoru te želim svako dobro svim čitateljima!

 

AEM banner

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner