Požar na odlagalištu otpada „Baćanska“ u općini Davor lokaliziran, vatrogasci i dalje rade na gašenju, očekuju sanaciju požarišta tijekom današnjeg i sutrašnjega dana

Jučer (11. svibnja)  poslijepodne zapalilo se odlagalište otpada na deponiju „Baćanska“ u općini Davor.

Vatrogasci DVD-a Davor, Orubica i Staro Petrovo Selo gasili su ga tijekom noći i stavljen je pod kontrolu. Na požarištu se dežuralo i noćas, a danas su aktivnosti na sanaciji i potpunom gašenju nastavljeni. Ovim zahtjevnim poslom koordinira Stjepan Županić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije.

Opširnije: Požar na...

Završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Župnog dvora na adresi A. Stepinca 1, Nova Gradiška“

U petak 18. listopada 2019. godine u župnom dvoru Župe Bezgrešnog začeća BDM u Novoj Gradiški, upriličena je završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Župnog dvora na adresi A. Stepinca 1, Nova Gradiška“.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Opširnije: Završna...

11.sajam Slavonski banovac

Otkrijte srednjovjekovni Pakrac i čari sajmovanja

 

Spoj prošlosti i sadašnjosti, edukacije i zabave, gastronomije i trgovine, natjecanja i uživanja- sve to, ali i puno više, posjetiteljima će ponuditi Slavonski banovac, jedinstveni međunarodni sajam u Pakracu i najbolji slavonski srednjovjekovni party, koji već više od desetljeća, u ovaj dio Požeško slavonske županije privuče brojne posjetitelje i zaljubljenike u tradiciju. Uvjerite se u to u subotu, 19.listopada i vidimo se u Pakracu!

Opširnije: 11.sajam...

Lipikijada 2019“, bogata manifestacija koja promiče ljepote Lipika, održana je u subotu 09. rujna.

Unatoč kiši najhrabriji biciklisti iz cijele Hrvatske su u 10:00 sati krenuli na biciklijadu. Iako je kiša obeshrabrila većinu prijavljenih sudionika, oni koji su ipak odlučili krenuti, istu su do 16:00 sati uspješno savladali. 

“Unatoč kiši i skraćenoj ruti, ova duhovna biciklijada bila je za mene veliko nadahnjujuće iskustvo,” rekao je sudionik biciklijade Krešimir P.

Opširnije: ...

Dodijeljene Nagrade općine Rešetari

U povodu Dana općine i 25. godina od osnutka na svečanoj su sjednici Općinskog vijeća načelnik Zlatko Aga i Milka Perković, predsjednica vijeća uručili nagrade najzaslužnijima za doprinos razvoju općine.

DAN OPCINE REŠETARI

Zahvalnicu općine dobio je Andrija Čakarić za promicanje kulturnog amaterizma pisanjem pučkih igrokaza i širenje tradicijskih vrijednosti sela Drežnik.

Opširnije: ...

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner