Izdvojeni GlasKategorija  "Izdvojeni glas" svakodnevno će, spajajući globalno i lokalno, otkrivajući i informirajući, kroz, isključivo, 
autorske tekstove svih novinarskih formi nastojati podići ljestvicu medijske pismenosti, te u fokus staviti vrijedne teme, ljude i događaje, vraćajući dostojanstvo profesiji,ali i potvrđujući kako alternativa uvijek postoji.
Jer," a zašto ne drugačije...?"
Tekstove financira Vijeće za elektroničke medije sredstvima Fonda za pluralizam i raznovrsnost elektroničkih medija

Auschwitz - Grad mrtvih

Auschwitz ima kompleksnu i iznenađujuću povijest, koja na mnogo načina odražava svu zamršenost nacističke rasne i etničke politike.

Ovaj logor u početku nije zamišljen kao logor za ubijanje Židova, nikad mu isključiva zadaća nije bila “konačno rješenje” – premda mu je to s vremenom postala temeljna zadaća. Svojim je destruktivnim dinamizmom bio fizičko otjelovljenjenje temeljnih vrijednosti nacističke države.

Opširnije...

Uz Dan sjećanja na holokaust

Jer…“,sjećanje nije samo podsjetnik na prošlost, ono nam je i putokaz za budućnost“

 

Svijet i Hrvatska danas obilježavaju Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti .

Opširnije...

Igra zvana rukomet, epizoda druga

21.siječnja 1951.-povijesni dan za novogradiški sport 

I dok nas, na nacionalnom nivou, sve više pegla rukometna groznica, jer kao i toliko puta do sada, i ovaj bi nam se put mogla dogoditi medalja, rukomet je u središtu pozornosti i na lokalnom nivou.

Opširnije...

Mislite da je zima,da nas je pogodio val hladnoce koji je tesko podnjeti...varate se

Istočnosibirsko selo Ojmjakon (Republika Jakutija) jedno je od najhladnijih mjesta na planetu.

To je ujedno i najhladnija točka na sjevernoj zemljinoj polutki i najhladnije stalno naseljeno mjesto na Zemlji. Zimi temperatura na ovom „polu hladnoće“ pada na minus 60 stupnjeva Celzijusa. Teško je zamisliti da ljudi uopće mogu živjeti u tako teškim klimatskim uvjetima, a taj kraj je zapravo čuven po svojim dugovječnim stanovnicima.

Opširnije...

Potkategorije

 • Izdvojeni Glas
 • Izdvojeni Glas - OCD
  

  S portalom po kojemu upravo (rekli bi Slavonci) „šoblate“ i koji je u proteklih nekoliko godina postao relevantan izvor (pomalo)drugačijih informacija,uz naš drugi, značajno mlađi,ali ne i manje važan medij - UNITAS WEB RADIO, prvi i za sada jedini neprofitni internet radio u Slavoniji, ponosni na činjenicu kako smo rasli i narasli iz organizacije civilnog društva, želja nam je postati medijska platforma koja će na jednom mjestu okupljati sve lokalne,regionalne, ali i nacionalne udruge, pružajući im prostor za prezentiranje rada i aktivnosti kojima svakodnevno značajno obogaćuju život lokalne zajednice. Jer, samo međusobnom suradnjom možemo uspijeti i osnažiti civilno društvo

  Jer," a zašto ne drugačije...?"
  Tekstove financira Vijeće za elektroničke medije sredstvima Fonda za pluralizam i raznovrsnost 
  elektroničkih medija
 • Gaudeamus

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

AEM-logo-banner