Izdvojen Glas - OCD ili „Stvaramo nova poznanstva“

Klub Društva multiple skleroze održao prvu u nizu kreativnih radionica

15. ožujka 2017. U prostorijama Kluba Društva multiple skleroze održana je prva u nizu kreativnih radionica u suradnji sa Akademskom slikaricom Jelenom Kovre koja se rado odazvala pozivu Predsjednice Kluba Martine Piccolo.

Ovom prilikom razgovarali smo sa Jelenom:
NGB: Dobar dan, Jelena. Najbolje da se sami predstavite pa nam recite nešto malo više o sebi.

 

Jelena:Moje ime je Jelena Kovre i dolazim iz Nove Gradiške. U Zagrebu sam pohađala školu primjenjene umjetnosti dizajna, potom likovnu Akademiju, a nakon što sam završila odmah sam dobila posao u Slavonskom Brodu u školi i predajem likovnu kulturu, aslobodno vrijeme provodim uz pijatelje i drage ljude.


NGB:Sada ste došli ovdje u Klub oboljekih od multiple skleroze održavati likovne radionice ili...?

Jelena:Da, došla sam održati likovne radionice za sve one koji žele sudjelovati u njima. Tema kojom ćemo se baviti je Uskrs,odnosno nekakve uskršnje stvarčice, dekoracije koje bi mogle ljudima uljepšati blagdanski stol i ovo je prva od, nadam se,niza radionica koje ćemo održati u prostorijama Kluba oboljelih od multiple skleroze.

NGB:Kakvi su bili vaši uspjesi,što i gdje ste dosad radili?

Jelena:Da,što se tiče posla i hvala Bogu na pametnim klincima kojima sam ja bila samo mentorica,a talentirani su i osvajali svojim radom razne nagrade. A što se tiče svega izvan posla, svaki projekt na koji sam bila pozvana, rado bih ga prihvatila. Redom: oslikavanje vrtića, oslikavanje ograde novosagrađenogigrališta na Urijama, oslikavanje ljetne pozornice, oslikavanje tridesetmetarskog zida u vrtiću,sad sam radila na izradi murala za Vukovar,bio je cijeli niz manjih radionica nakon toga i slično.

 

NGB:Koliko Vas ispunjava ovako našto raditi?

Jelena: Jedna ovakva radionica s ljudima,makar ih ne poznavala prije,mene ispunjava jednako kao slikanje dok sam u svojoj sobi sama u miru svog doma i slikam nešto za sebe. Izuzetno sam društvena tako dami jesvejedno što ću ili gdje ću i što raditi, bitno da se nešto radi. I Ako mogu u nekom probuditi ljubav prema likovnom izražavanju ili naučit nešto novo,još bolje jer to nije ondasamo zabava.


NGB: Jelena, hvala Vam.
Jelena: Hvala i Vama.

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner