Borislav Vidošić od danas obavlja poslove gradonačelnika

Rečeno je na Konferenciji za novinare, koju su 23. listopada održali Borislav Vidošić i tajnik Grada Zlatko Zebić. 

-Sazvali smo ovu tiskovnu konferenciju nakon onoga događaja koji se jučer dogodio, a to je da je naš gradonačlenik Vinko Grgić u pisanoj formi podnio ostavku na tu funkciju.

Kada smo to dobili proveli smo postupak po proceduri. Urudžbirali smo i vratili odvjetniku. To će se, vjerojatno, vratiti prema istražnom sucu. Uglavnom, gradonačelnik Vinko Grgić će prvom prilikom, kada to bude mogao, poslati, vjerojatno, pismo kojim će se očitovati o razlozima podnošenja ostavke-rekao je Borislav Vidošić.

Tko će voditi Grad?

-S jučerašnjim danom novogradiški gradonačelnik je podnio ostavku. Temeljem zakonskih odredaba, mandat, podnošenjem ostavke, prestaje po sili zakona onoga trenutka kada je isti urudžbiran u Gradu Novoj Gradiški. Jučer smo to sve obavili i od danas gradonačlenik više ne obavlja tu funkciju. 

U dosadašnjoj odsutnosti gradonačelnika, temeljem Punomoći koju je gradonačelnik ostavio, te je poslove obnašao njegov zamjenik Borislav Vidošić.

Podnošenjem ostavke, pošto smo ušli u drugu polovicu mandata, temeljem zakonskih odredaba, dužnost gradonačelnika obnaša zamjenik gradonačelnika, dakle osoba koja je bila prva navedena iza kandidata za gradonačelnika na izborima.Tu dužnost obnaša do izbora, a kako je to bio Borislav Vidošić on će i obnašati funkciju gradonačelnika do redovnih izbora u svibnju 2021. 

Ponavljam, ne više temeljem Punomoći, nego Zakonskih odredaba-pojasnio je Zlatko Zebić, tajnik Grada. 

Borislav Vidošić odgovarao je i na novinarska pitanja, a na upit kada se planira održavanje slijedeće sjednice Gradskoga vijeća odgovorio je kako će biti održana u četvrtak, 29. listopada u 10 sati, a za nju su danas poslani materijali. Najvažnija točka s kojom se  mi na toj sjednici trebamo pozabaviti je rebalans Proračuna, kojega smo ovih dana uspjeli finalizirati.

 Što će biti s projektima?

-Rekao sam i kada sam na ovo mjesto stupio temeljem Punomoći da svi projekti koji su planirani, koji se provode, svi i dalje idu. 

Ovih su dana obavljani radovi na parkiralištu ispred Gradske vijećnice, a obavljani su već ranije?

-Mi za taj dio nismo dobili uporabnu dozvolu upravo zato što je Nadzor imao određene primjedbe na taj posao. Sukladno vremenskim rokovima smo uputili te primjedbe Izvođaču i on je dužan obaviti ono što nije napravljeno. Zbog toga još nemamo uporabnu dozvolu. 

I Izvođač radova koji je obavljao poslove u Ulici Slavonskih graničara dobio je od Nadzora primjedbe na odrađeno te će i to biti također sanirano.

Je li se nastavlja i projekt BIOSOL i hoćete li poništiti Javnu nabavu? 

-Tu smo u postupku poništenja prve Javne nabave. I na prošloj sam Konferenciji rekao da mi nismo nikada potpisali nikakav Ugovor sa tvrtkom Elektrocentar Petek d.o.o., nismo donijeli ni Odluku da će on biti izvođač. Ipak idemo u poništenje prve Javne nabave i raspisivanje nove i to je također projekt koji ide dalje.

Što vas još čeka do kraja godine?

-Pa, sve ono što nas uvijek čeka u to vrijeme. Dakle sjednica Gradskoga vijeća na kojoj ćemo imati prvi rebalans 29. listopada, zatim, mislim da ćemo 19. studenoga imati ponovno sjednicu na kojoj ćemo usvojiti Proračun za 2021. godinu te usvojiti Odluku o Priznanjima grada. Održat ćemo i svečanu sjednicu Gradskoga vijeća uz Dan grada 8. prosinca, naravno u onim uvjetima u kojima budemo mogli, odnosno prema epidemiološkim mjerama. Mislim da ćemo 17. prosinca imati i zadnju sjednicu u ovoj godini i još jedan rebalans. 

Je li ostajete obavljati dužnost načelnika Gradskog stožera civilne zaštite i prati li se i dalje stanje na našem području kada je riječ o pandemiji koronavirusa?

-Pratimo mi to i redovno dobivamo Izvješća. Baš smo prije tri dana tajnik Grada i ja razgovarali  da bih prepustio to mjesto načelnika Stožera s obzirom da mi je sada ovo jedna nova dužnost koju moram obnašati. Tražili smo način na koji se to zakonski može riješiti. Iz naših operativnih snaga svatko može biti  načelnik Stožera, tako da ćemo to obaviti. 

Što se tiče predstojećih blagdana, hoće li se u sradnji s policijom obavljati kontrola?

-Moje je mišljenje da mi svi najprije trebamo krenuti od sebe. I tamo gdje ne trebamo ići da i ne idemo. Ne znam kakve bi to sve mjere morale biti da bi se mi sačuvali. Trebamo izbjegavati sve ono što nam nije potrebno. 

Doći će i neke nove mjere od Nacionalnog stožera za blagdan Svih Svetih pa ćemo prema njihovim uputama i raditi i pridržavati se Odluka koje nam stignu.

Možemo biti sretni da Brodsko-posavska županija, za sada, i na sreću, ima relativno mali broj pozitivnih, Grad Nova Gradiška također, međutim ne možemo to izbjeći. Nadam se da ćemo se svi pridržavati mjera i, ponavljam,  svatko treba poći od sebe i to je najbolji način da sačuvamo i vlastito, ali i zdravlje drugih ljudi.

AEM banner 

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner